Inden du skal til at købe en kattelem til din kat, så er det vigtigt, at du overvejer, hvilke behov dig og din kat har. Bor du f.eks. i et område, hvor der går mange katte rundt? Så skal du måske være opmærksom på, at der er risiko for, at der kommer ubudne katte ind ad lemmen. Her kan du læse mere om, hvordan du får succes med din kattelem i hjemmet.

Få styr på behov

Det er som sagt vigtigt, at I først og fremmest finder ud af, hvilke behov der fører med lemmen. Det kan som sagt være, man bor i et område, hvor der er mange vilde katte udenfor, og disse er nok nogle, man gerne vil holde uden for sit hjem. Det er heldigvis muligt, hvis man får en chip til sin kat, så man er sikker på, at det kun er dén, der kan komme frem og tilbage i lemmen.

Valg af materiale

Man kan også vælge kattelemme i flere forskellige materiale. Hvis man har en mindre kat, der ikke er så voldsom, så kan man sagtens ”nøjes” med en kattelem i plastik. Har man derimod en mere voldsom kat, eller er man nervøs for, at vejret skal tage fat og ødelægge lemmen, så kan man i stedet for vælge at få en af metal. Mangler du en god kattelem til din bolig? Så se mere her.

Valg af størrelse

Det er klart, at du skal vælge en størrelse, der passer godt til din kat. Dog er det også vigtigt, at du husker at tænke på, at din kat bliver større, og den skal have mulighed for at bruge lemme – også som fuldvoksen. Du skal altså vide, hvor stod din kat bliver, når du anskaffer dig den.