De fleste danskere bor i hus med have. Ikke desto mindre er det de færreste, der bruger den særlig ofte. Det er en skam, for haven kan blive et herligt sted og en god undskyldning til at komme ud i en hverdag foran skærmen. Det kræver dog, at man indretter haven rigtigt.

Spil fodbold i haven med både mål og bold

Er man for eksempel interesseret i fodbold, er det selvfølgelig åbenlyst, at der skal være faciliteter til fodbold i haven. Det kan være i form af en god fodbold i haveskuret, så man altid kan tage en kamp. Det kan dog også være meget mere. Hvis man har flere entusiaster i familien og derfor ved, at der vil blive spillet en del fodbold i haven, hvis bare man har faciliteterne til det, kan man sagtens investere i lidt mere udstyr. 

Det kunne jo for eksempel være, at man ville investere i et par lette fodboldmål i havestørrelse, som nemt kan sættes og fjernes efter forgodtbefindende. Om ikke andet vil det være en investering i resten af havens velbefindende, da man så ikke behøver bruge træer eller andet som målstolper.

Pas på havens kirsebærtræer

Pas godt på de skrøbelige kirsebærtræer

Når først man har investeret i et fodboldmål, kan resten af havens brugere også få sig nogle af de mere skrøbelige men ikke desto mindre smukke eller praktiske planter. En plante, der er både skrøbelig, praktisk og smuk er kirsebærtræer. Kirsebærtræer kan pynte i enhver have med deres smukke, kulørte blomster. 

Derudover kan kirsebærtræer selvfølgelig også årligt avle lækre kirsebær, der kan bruges til syltetøj, tærte og meget andet. Der skal dog ikke mange hårde fodbolde til, før havens kirsebærtræ har mistet alle sine kirsebær før tid. Heldigvis kan man med et par smarte indkøb sagtens tage hensyn til alle havens brugere. Alle vil blive glade for, at haven bliver brugt mere og at familiens medlemmer er aktive. Ligeledes kan de fleste nok også sætte pris på en lækker kirsebærtærte. På den måde kan haven blive til gavn for alle, hvad end man ønsker at spille fodbold, avle kirsebær eller bare tage en lur under forårssolen.