Det er ikke for ingenting at mange af os elsker fodbold. Dog bliver nogle af os i perioder lidt for dygtige til kun at nyde den fænomenale sportsgren fra sofaen. Søger du nogle tips til at forbedre dit helbred i de stunder, hvor du ikke følger fodbolden i TV, online eller på de danske stadioner? Så læs med nedenfor.

Dyrk motion

Først og fremmest er det essentielt, at du dyrker noget motion i løbet af din hverdag. Hvis du ikke selv har talent på fodboldbanen, kan du overveje at begynde at løbe, klatre eller dyrke crossfit. Det er underordnet, hvilken sportsgren du vælger. Så længe du sætter et par timer af om ugen til at få pulsen op eller i det mindste røre dig en smule. Gåture i raskt tempo kan gøre vidundere for dit helbred, og du kan med fordel tage din hund med. Undersøgelser viser nemlig, at en hund kan holde dig langt mere aktiv på gåturen, end du selv ville kunne.

Spis varieret

Der er intet galt med at spise junkfood engang imellem. Dog bør du prøve at begrænse dit indtag af usund mad til et par gange om ugen. Sørg for at spise rigeligt med protein- og fiberholdig mad, og læg gerne nogle madplaner, hvor du eksperimenterer med nye opskrifter, så du ikke ufrivilligt kommer til at køre fast i en alt for kedelig madrutine.

Prioritér din søvn

Mange af os har travlt i hverdagen. Men uanset hvor meget du har at se til, er det vigtigt, at du ikke nedprioriterer din søvn. Dårlig søvn kan på sigt nemlig både føre mentale og fysiske helbredsskavanker med sig.
Gennemsnitligt bør du få otte timers søvn hver nat. Dét lader sig bedst gøre, hvis du undlader at indtage kaffe og sukker før sengetid, og skruer lidt ned for dit forbrug af for eksempel mobiltelefonen, når det bliver aften.
Kommer du ind i en god søvnrutine, vil du opleve, at du har langt mere energi tilovers til dit arbejde, dine venner og til al den fodbold, som du følger, når du ellers har fri.