Hunden er menneskets bedste ven, og hvis du vil anskaffe dig en god ven til familien, så er en Cavalier King Charles Spaniel en af de mest populære racer. Men en hund er et stort ansvar, og det kræver meget at skulle passe på en hund, så det er vigtigt at man overvejer det godt før for man adopterer en. Før du adopterer en King Charles, er det rigtig vigtigt, at du kender til de ting der karakteriserer den. Hvis du kunne tænke dig at finde ud af de vigtigste ting så kan du læse med her. 

Den bedste familie hund 

Cavalier King Charles Spaniel er en af de bedste familiehunde der findes. Det er en aktiv hund, der passer godt ind i alle børnefamilier. Børnene kan lege med hunden, og den kan følge familien på lange ture. Det er en glad hund der ofte er i imødekommende, men ikke er truende eller særligt godt til at holde andre væk. Den har en god størrelse, der passer godt til de fleste familier om man bor i lejlighed eller i hus. Der er nemt plads til den i stuen eller i sofaen sammen med familien.

Allergi og hundehår

En sidste ting du skal vide om King Charles, er at den ikke er særligt egnet til allergier. Dens lange pels fælder, og det er ikke godt, hvis man har familiemedlemmer der er overfølsomme over for hunde. Her skal man gå efter en hund, der ikke fælder så meget så man kan slippe for at have hundehår over det hele. Hvis man vil sikre sig at hunden fælder så lidt som muligt, så er det vigtigt, at man husker at børste den, og få alle de overskydende hår væk.