Det er en stor beslutning at skulle have både hund og børn. Det gælder uanset alderen på børnene og race af hunden. Det er et ekstra familiemedlem at få hund, og den skal derfor passes og elskes, ligesom børn skal. Hvis I er nået frem til at skulle have barn og hund, så kan I herunder blive klogere på, hvad I skal være opmærksomme på. 

Træn din hund fra hvalp af

Hund og barn bør introduceres roligt og måske endda over flere omgange, inden I kan blive en fuld lykkelig familie med hund. Uanset hvilken hund I ønsker, så kræver det træning af hunden, hvis den skal vænne sig til børn. Det er særligt godt, hvis I kan vænne hunden til børn, fra den er hvalp. Det kræver også en god opdragelse af hunden, da det generelt gør det nemmere at håndtere det nye familiemedlem. 

Det er ikke kun hunden, som skal vænne sig til børnene, for det gælder også omvendt. Sørg for at barnet lærer, hvordan det bør agere omkring hunden. For vilde lege med hunden, aggressive bevægelser eller lignende kan få hunden til at agere på en måde, som I ikke ønsker. Børn skal også lære at respektere hunden og dens grænser. Lykkes dette, så kan hund og barn få en fantastisk tid sammen.

Kig efter en rolig race

Der er klart nogle hunderacer, som er mere aggressive, vilde eller selvstændige. Det er ikke umuligt at træne disse hunde til at blive familievenlige, men det kræver mere arbejde, og det ligger ikke nødvendigvis hunden naturligt. For at gøre det nemmere for dig, din hund og familien kan I vælge at undersøge nogle mere familieegnede hunde. Et godt bud er en Cocker Spaniel som familiehund. Det er en kærlig, venlig og social hund, som generelt er mild omkring mennesker. Det gælder derfor også børn. En Cocker Spaniel skal ligesom andre racer selvfølgelig stadig aktiveres, så den ikke skal brænde krudt af indendørs, hvor det kan gå ud over børnene. 

Fordelene ved børn og hund

Der findes flere fordele ved at dit barn vokser op med hund, og hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt hund og barn er en god idé, så kan det følgende være overbevisende. At have hund kan give dit barn:

  • Stærkere kommunikationsevner
  • Større ansvarsbevidsthed
  • Sans for punktlighed
  • Veludviklet sympati samt empati
  • Mindre risiko for at udvikle allergi
  • En unik fællesskabsfølelse
  • Positive afbræk fra skærmen – hvilket er godt for hjernen